Sinovel-varsel udløser kursdyk

Den kinesiske vindmølleproducent Sinovel indkasserer et fald på børsen i Shanghai på seks pct. efter udmeldinger om underskud.
RITZAU FINANS

Efter kinesisk børslukketid onsdag estimerede den økonomisk trængte vindmølleproducent Sinovel, at underskuddet for 2013 formentlig løb op i hele 3 mia. yuan, omkring 2,7 mia. kr.

Torsdag reagerer investorerne på Shanghai-børsen ved at sende aktien ned med 6 pct., refererer Bloomberg News.

Kinesisk vindkæmpe varsler kæmpetab

Det er dermed en mangedobling af underskuddet på 583 mio. yuan (525 mio. kr.) fra 2012, og på grund af røde tal to år i træk risikerer Sinovel s aktier og obligationer nu at blive afnoteret fra Shanghai-børsen.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Årsagen til det store tab angives blandt andet som forsinkede betalinger fra kunder, fortalte Bloomberg News onsdag - noget, som Sinovel også pegede på tidligere i januar, da selskabet varslede underskud i fjerde kvartal og 2013 uden at angive størrelsen.

Da Sinovel i oktober offentliggjorde regnskab for årets første ni måneder, lød bundlinjen på et minus på 699 mio. yuan (621 mio. kr.) - øget fra et underskud på 269 mio. yuan (239 mio. kr.) i de første ni måneder af 2012. Omsætningen var også i frit fald, da den dykkede 45 pct. til 2,01 mia. yuan (1,79 mia. kr.), og også her måtte selskabet øge sine nedskrivninger på tilgodehavender hos kunderne.

Oven i de regnskabsmæssige problemer døjer Sinovel med forskellige anklager om kriminalitet. Selskabet har måske overtrådt børslovgivningen i Kina, hvilket landets børstilsyn i øjeblikket undersøger.

Samtidig har selskabet døjet med troværdighedsproblemer, efter at det måtte genindsende sine regnskaber for 2011 på grund af regnefejl.

Sinovel var i 2010 verdens tredjestørste vindmølleproducent, målt på installeret kapacitet, men i 2013 var selskabet ikke engang i toppen på hjemmemarkedet i Kina. Her havde selskabet sølle 5,6 pct. af markedet.

Medie: Vestas på vej med kontor i København?

Siemens trækker stor Google-ordre

Ny Vestas-chef har ryggen mod kinesisk mur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter