Kinesisk vindkæmpe varsler kæmpetab

Sinovel står til at få et markant større underskud end sidste år, lyder det fra selskabet selv. Selskabet risikerer nu afnotering fra børsen.
Foto: goldwind
Foto: goldwind
RITZAU FINANS

Det ser ikke godt ud for den tidligere så frembrusende kinesiske vindmølleproducent Sinovel.

Sinovel risikerer at komme ud af 2013 med et underskud på omkring 3 mia. yuan (2,7 mia. kr.), varsler selskabet onsdag i en meddelelse til børsen i Shanghai.

Det rapporterer Bloomberg News.

Det er dermed en mangedobling af underskuddet på 583 mio. yuan (525 mio. kr.) fra 2012, og på grund af røde tal to år i træk risikerer Sinovels aktier og obligationer nu at blive afnoteret fra Shanghai-børsen.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Årsagen til det store tab angives blandt andet som forsinkede betalinger fra kunder, fortæller Bloomberg News - noget, som Sinovel også pegede på tidligere i januar, da selskabet varslede underskud i fjerde kvartal og 2013 uden at angive størrelsen.

Da Sinovel i oktober offentliggjorde regnskab for årets første ni måneder, lød bundlinjen på et minus på 699 mio. yuan (621 mio. kr.) - øget fra et underskud på 269 mio. yuan (239 mio. kr.) i de første ni måneder af 2012. Omsætningen var også i frit fald, da den dykkede 45 pct. til 2,01 mia. yuan (1,79 mia. kr.), og også her måtte selskabet øge sine nedskrivninger på tilgodehavender hos kunderne.

Kinesisk vindmøllemarked steg 24 pct.

Oven i de regnskabsmæssige problemer døjer Sinovel med forskellige anklager om kriminalitet. Selskabet har måske overtrådt børslovgivningen i Kina, hvilket landets børstilsyn i øjeblikket undersøger.

Samtidig har selskabet døjet med troværdighedsproblemer, efter at det måtte genindsende sine regnskaber for 2011 på grund af regnefejl.

Sinovel var i 2010 verdens tredjestørste vindmølleproducent, målt på installeret kapacitet, men i 2013 var selskabet ikke engang i toppen på hjemmemarkedet i Kina. Her havde selskabet sølle 5,6 pct. af markedet.

Kina planlægger 18 GW vindkraft i 2014

Sinovel undersøges af børstilsyn

Kinesisk Vestas-konkurrent venter nyt tab

Spionsag tynger kinesisk vindkæmpe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter