Siemens Wind Power buldrer frem

Vestas-konkurrenten lukrerer på sin stærke position inden for havmøller, mens også landmøller i USA trækker op.
Siemens-vindmøller. | Foto: London Array
Siemens-vindmøller. | Foto: London Array
AF JOACHIM CLAUSHØJ BNDSLEV OG RITZAU FINANS

Det går støt frem for vindmølledivisionen i Siemens, som i løbet af første kvartal af 2014 kan præsentere en fordobling af ordreindgangen og en mærkbar forbedring af både top- og bundlinje.

Det fremgår af regnskabsmeddelelsen fra industrikæmpen, som i forhold til timing er en smule ude af takt med den generelle regnskabssæson, hvor helårsregnskaberne inden længe ruller ind.

I forhold til megawatt (MW) var ordreindgangen ikke helt dobbelt så stor som i første kvartal af 2013, men justeret for valutaeffekter er der tale om en stigning på 100 pct. - i kroner svarer ordreindgangen i kvartalet til 16,8 mia. kr. mod 8,6 mia. kr. sidste år.

Den heftige fremgang skal dog ses i lyset af en slatten ordreindgang i samme periode sidste år, hvor også storkonkurrenten Vestas var ramt af stilstand på de amerikanske vindmarkeder. En stilstand som skyldtes usikkerhed om skatterabatten PTC.

"Jeg vil elske at tale med Siemens"

Danske ordrer trækker læsset

I forhold til omsætningen bød kvartalet på en stigning på 15 pct. til 9,7 mia. kr. mod 8,5 mia. kr. i første kvartal sidste år.

Fremgangen dækker over fremgang inden for havmølleordrerne, hvor særligt en ordre på hele 582 MW til DONG Energys Gode Wind-projekter og en rekordstor landordre i USA på 1050 MW trak op.

Siemens bekræfter historisk Buffett-ordre

Omvendt er det gået tilbage andre steder, skriver Siemens.

"Wind Power hævede omsætningen markant, og ordrerne fordobledes næsten, inklusiv en stor amerikansk ordre, der er divisionens største onshore-ordre nogensinde. Den løftede den samlede ordreindgang fra Nord- og Sydamerika, mens Europa, Asien og Australien bød på tilbagegang," skriver Siemens.

Alt i alt endte nettooverskuddet i Siemens Wind Power på 470 mio. kr., en forbedring på godt 20 pct. fra 387 mio. kr. i første kvartal af 2012/2013.

Regnskabet for første kvartal afslører samtidig, at vinddivisionen præsterer flot i forhold til divisionerne Power Generation og Power Transmission. Modsat Siemens Wind Power leverede de nemlig tilbagegang i forhold til både ordrer og omsætning, mens også fremgangen i indtjeningen på 20 pct. var meget højere end i to de andre divisioner, som enten stod stille eller faldt markant tilbage.

I grafikkerne herunder er det tydeligt, at se vinddivisionens fremgang i forhold til de andre forretningsområder i Siemens Energy (værdier er euro):

Kilde: Siemens

Ifølge Ritzau planlægger Siemens desuden at afnotere sine amerikanske ADR-beviser fra New York Stock Exchange.

Anklager overvejer at anke Siemens-dom

Siemens Wind Power frifundet for industrispionage

Nye kvaler for Mögers havmølleprojekt i USA

Forsvarer: "Kedsomhed" bag Siemens' spionage-sag

Google skyder penge i ny Siemens-park

Siemens henter kæmpeordre fra norsk oliegigant

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter