Google køber strøm fra Vestas-møller

Søgemaskinegiganten Google skal fremover hente noget af sin strømforsyning fra vindmøller fra danske Vestas.
/ritzau/FINANS

Google har således lavet en 10-årig aftale med den svenske vindparkudvikler Eolus Vind, hvor det amerikanske selskab køber alt strøm genereret fra 29 vindmøller i fire sydsvenske vindparker.

De fire parker er på samlet 59 megawatt (MW) og skal bygges op af 29 Vestas-møller af typerne V90, V100 og V112, fremgår det af en meddelelse fra Eolus Vind.

Oven i aftalen, der løber fra begyndelsen af 2015, har Eolus og Vestas indgået en 10-årig serviceaftale, hvori det danske selskab skal stå for servicen frem til 2025, fremgår det af meddelelsen.

Vestas-rival får svensk Google-ordre

Ordren på de 59 MW og den 10-årige serviceaftale til Eolus Vind blev allerede annonceret af Vestas den 10. december sidste år, men nu fortæller Eolus altså, at strømmen fra vindparkerne Skalleberg, Mungseröd, Ramsnäs og Alered købes af Google.

"Vi leder altid efter måder at øge andelen af vedvarende energi under vores vinger," siger Francois Sterin, der er global infrastruktur-direktør hos Google, i meddelelsen fra Eolus.

Skalleberg-projektet er på 18 MW, Ramsnäs er på 13 MW, Mungseröd på 14 MW og Alered på 13 MW. De tre sidstnævnte projekter ventes installeret i tredje kvartal 2014, mens Skalleberg-projektet ventes installeret i fjerde kvartal.

Google køber højtragende vindfirma

Vestas og Eolus Vind indgik den 5. juli 2011 en rammeaftale på i alt 180 MW på mølletyperne V90, V100 og V112. Aftalen indeholdt desuden option på yderligere 40 MW.

Eolus er generelt en god kunde hos Vestas og har nu afgivet faste ordrer hos den danske vindmølleproducent på mere end 400 MW.

Citigroup og Google investerer i Vestas rekordprojekt

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også