EnergiWatch

Vestas-rival får svensk Google-ordre

Tysk vindproducent skal levere møller til internetgigantens svenske vindfarm.

Det bliver tyske Nordex, der løber med ordren til den 72MW store svenske vindfarm Maevaara, som internetselskabet Google har investeret i.

Recharge News skriver, at Nordex skal levere 24 møller af den nyligt lancerede type 3MW N117/3000-mølle. Nordex har meddelt, at aftalen med Google er det første større projekt med den nye mølletype, som kom på markedet i februar.

Turbinerne skal leveres i sommeren 2014 og være opstillet i begyndelsen af 2015.

Google køber højtragende vindfirma 

Projektet udvikles af firmaet O2 og er placeret i den nordligste del af Sverige - 100 km inden for den nordlige polarcirkel.

Google meddelte desuden i går, at selskabet vil aftage al strømmen fra Maevaara i løbet af de næste ti år til sit finske datacenter.

Google på sydafrikansk solcelle-safari

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs