EnergiWatch

Bank: USA-ordning formentlig bag Vestas-optur

Den amerikanske skatterabat på vind er formentlig driveren bag gårsdagens opjustering i pengestrømme hos Vestas, og derfor er det nok også en engangsfornøjelse, vurderer Danske Bank.

Foto: Vestas

Vestas' imponerende pengestrømme i 2013 kommer nok ikke til at gentage sig i 2014. Det skriver Danske Banks analytikere i en kommentar tirsdag oven på Vestas' overraskende og velmodtagne opjustering af 2013-prognosen sent mandag.

Vindmøllegiganten venter nu positive pengestrømme i størrelsesordenen 1 mia. euro, en opjustering fra en tidligere forventning om 500-700 mio. euro, efter at nettoarbejdskapitalen har udviklet sig bedre end ventet.

Vestas skruer op for forventninger til pengestrømme

Det skyldes dels en "meget stærk" ordrehøst i fjerde kvartal, men formentlig også at reglerne i den amerikanske PTC-støtteordning, der udløb til nytår, har betydet større forudbetalinger end normalt, vurderer Danske Banks analytikere. Derfor vil billedet ikke være helt så rosenrødt i det netop startede regnskabsår, tror de.

"Trods vores forventninger om øget overskud i 2014, venter vi ikke, at Vestas kan gentage de exceptionelt stærke pengestrømme fra 2013 i år. Dette afspejler vores forventninger om et normaliseret ordreindtag, kombineret med at den amerikanske PTC-mekanik har givet større forudbetalinger i 2013," skriver analytikerne i en note om Vestas' virksomhedsobligation.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Danske Bank opgraderer sin rating for Vestas-obligationen til "BB+" og gentager en købsanbefaling af papiret, der udløber i marts 2015.

Obligationen, på 600 mio. euro, blev udstedt i 2010 med en pålydende rente på 4,625 pct. Under højden af Vestas' finansielle krise i 2012 var markedsrenten på papiret dog helt oppe i 22,7 pct., men under 2013 var den støt nedadgående, og efter mandagens opjustering ligger den tirsdag i et niveau omkring 2,80 pct.

/ritzau/FINANS

Analytiker: Nu skal Vestas tjene penge

Texas-projekt bag stor juleordre til Vestas

Vestas flytter udskibning til Aarhus Havn

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs