EnergiWatch

Siemens hyrer Vestas-veteran

For anden gang på kort tid hyrer konkurrenterne fra Vestas' overskudslager. Denne gang henter Siemens den mangeårige Vestas-direktør Hans Jørn Rieks.

Foto: GES | Foto: GES

Siemens har i Hans Jørn Rieks hentet en tidligere Vestas-profil med stor rutine i branchen hjem til Danmark.

Det oplyser pressechef Rasmus Windfeld, som fortæller, at Hans Jørn Rieks får ansvaret for Siemens' landmøller i Nordeuropa, UK, Irland og den østlige del af Stillehavet.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Store omvæltninger

De seneste par år har været præget af store omvæltninger for vindveteranen Hans Jørn Rieks, der i 2012 blev fyret i Vestas, kun en måned efter han blev udnævnt til offshore-chef.

På det tidspunkt havde han været i Vestas i små 20 år, hvor han havde bestredet en række topstillinger i udlandet for vindkæmpen. Hans meritter fik derefter den spanske servicekæmpe GES til at hente ham ind som adm. direktør i marts 2013, men han forlod topstillingen efter kun otte måneder - af uvisse årsager.

Global servicekæmpe skrotter dansk topchef

Det er anden gang inden for kort tid, at en Vestas-konkurrent ser muligheder i en tidligere Aarhus-ansat. I efteråret blev Anders Søe-Jensen, som også har haft ansvaret for havmølle-forretningen hos Vestas ansat som vice president hos franske Alstom.

Alstom hyrer Vestas' tidligere offshore-boss

Fakta om Hans Jørn Rieks

I 2013 år udnævnt til adm. direktør for spanske GES - Global Energy Services - hvor han indtil november havde mere end 4.000 ansatte under sig.

Uddannet traktormekaniker i 1981.

Ansat hos Vestas fra 1993 til 2012.

Har i størstedelen af sin tid i Vestas arbejdet uden for Danmark, bl.a. som chef for Centraleuropa.

DONG og Siemens sprøjter millioner i nyt A2Sea-fartøj

Enorme vindmøller godt for fugle

Alstom hyrer Vestas' tidligere offshore-boss

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs