Flere Guldfugle-milliarder på vej til vind og "andet"

PensionDanmark planlægger at investere yderligere 1,7 mia. kr. i renewables-projekter, siger italiensk samarbejdspartner.
Ben Aketil-vindparken i Skotland. Foto: Falck Renewables
Ben Aketil-vindparken i Skotland. Foto: Falck Renewables
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN OG SØREN SPRINGBORG

Torben Möger og co. er ikke færdig med at investere i projekter, som den italienske developer Falck Renewables står bag. Sådan lyder det fra sidstnævnte.

PensionDanmark fortalte her til morgen, at man gennem fonden Copenhagen Infrastructure I - som fire tidligere DONG-ansatte står bag - har investeret 1,35 mia. kr. for at snuppe en ejerandel på 49 pct. i seks britiske vindmølleparker, som Falck ejer og driver. Men her stopper samarbejdet ifølge italienerne ikke.

PensionDanmark investerer i seks britiske vindparker

Pensionskassen skal hjælpe med til at løfte finansieringen af flere nye projekter, som den italienske udvikler står bag.

Falck Renewables fortæller i en meddelelse, at danskerne ifølge aftalen har til hensigt at investere yderligere 1,7 mia. kr. i Falcks projekter, hvilket betyder, at PensionDanmark vil have tilført Falck Renewables sammenlagt 3 mia. kr.

Behersket afkast i PensionDanmarks investering

Fond snart tør

På kort sigt er der ifølge italienerne tale om, at PensionDanmark vil investere yderligere 100 mio. euro i vindprojekter, der allerede er blevet myndighedsgodkendt eller er under opførsel af Falck. Der står intet om, hvilke projekter det er, men ifølge regnskabet for tredje kvartal 2013 fra Falck er der flere nye britiske projekter på vej, mens det italienske og spanske marked har været plaget af faldene energipriser.

Udover nye investeringer i vind planlægger pensionskassen ifølge Falck at skyde 125 mio. euro i "andre" renewables-anlæg. Falck Renewables har udover vindparker blandt andet også udviklet biomasseanlæg og solcelleparker.

Hermed vil Copenhagen Infrastructures første fond have investeret 5,35 mia. kr. ud af de 6 mia. kr., som PensionDanmark har tilført fonden, der administreres af fire tidligere DONG-ansatte.

CEO hos Falck, Piero Manzoni, siger, at milliarderne fra PensionDanmark styrker selskabets finansielle stabilitet og selskabets position i Europa og internationalt.

"Investeringen af Copenhagen Infrastructure, en fond sponsoreret af PensionDanmark, styrker selskabets stærke omdømme," siger den italienske topchef.

Fakta: Falck Renewables S.p.A.

- Falck Renewables S.p.A. er datterselskab til Falck Group, der er børsnoteret på den italienske børs.

- Falck Renewables har Europa som forretningsområde og råder i 2013 over vindenergi med en samlet kapacitet svarende til 731 MW.

- Falck Renewables S.p.A. udvikler, designer, opfører og driver kraftværker med det formål at bidrage til befolkningernes behov for energi ved at producere grøn energi fra vedvarende energikilder.

Kilde: PensionDanmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også