Vestas' gamle fabrik i Varde vinder Siemens-ordre

Titan Wind Energy skal levere 35 kæmpetårne til Siemens' første store sending af sin nye kæmpemølle.
Foto: Søren Kjeldgaard
Foto: Søren Kjeldgaard

Vestas' gamle tårnfabrik i Varde, der blev solgt til kinesiske Titan Wind Energy sidste år, skal levere nogle af verdens største vindmølletårne til Siemens.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vindmølleproducenten fra Brande - DONG's favorit - skal levere 35 styk 6 MW-møller til energiselskabets britiske Westmost Rough-projekt ud for den engelske Yorkshire-kyst.

Det er godt nyt i Varde, hvor tårnfabrikken Titan har scoret ordren på de 35 tårne til møllerne. Det skriver Windpower Offshore.

Første store projekt

DONG og Siemens har indgået flere ordrer på sidstnævntes 6 MW-mølle, og de har blandt andet etableret et par testmøller i Storbritannien sammen, men Westermost Rough bliver den første egentlige vindmøllepark (på i alt 210 megawatt), hvor Siemens nye kæmpemølle tages "rigtigt" i drift.

Vindmøllen, kaldet SWT-6.0-154, har en vingediameter på 154 meter, og toppen af møllen (eksklusiv tårnet) vejer 360 ton. Aalborgensiske Bladt Industries - også en af DONG's favoritter - bygger fundamenterne til Westmost Rough, og de forventes installeret i foråret 2014.

Salget af tårnfabrikken i Varde skete som led i Vestas' plan om at frasælge aktiviteter, der lå uden for kerneforretningen, for at slanke forretningen.

Lav DONG-pris overrasker i den finansielle sektor

Siemens' kæmpemølle nærmer sig serieproduktion

DONG investerer 16 mia. i tyske møller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter