Vestas ansætter kun midlertidigt i USA

Politisk usikkerhed betyder, at "hundredvis af nye ansættelser" på Vestas' fabrikker i Colorado bliver midlertidige, skriver lokalt medie.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff
AF RITZAU FINANS

Vestas har påbegyndt en rekrutteringsfase med henblik på igen at ansætte "flere hundrede" personer til sin produktion i Colorado, USA, skrev Colorado Energy News i sidste uge.

Men ansættelserne bliver kun midlertidige på grund af fortsat usikkerhed omkring den amerikanske politik for vedvarende energi - med skatterabatordningen PTC i centrum.

Det skriver Wind Power Daily i sit nyhedsbrev onsdag.

Ifølge nyhedsbrevet bliver de ansatte til produktionen ansat på tremåneders kontrakter. Nogle af de nyansatte skal efter planen flyttes til permanente kontrakter, skriver Wind Power Daily videre, men Vestas har ikke oplyst, hvor mange, der er tale om.

"Markedsforholdene er blevet taget under overvejelse i forbindelse med disse ansættelser, men det er ikke udelukkende relateret til udløbet af PTC. Vi gør det, som vi hele tiden har sagt, at vi vil, at skabe en mere fleksibel og målbar organisation," siger en talsmand for Vestas ifølge Wind Power Daily.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det skal især ansættes flere på Vestas' vingefabrikker i Windsor og Brighton, men også nacelle-fabrikken i Brighton skal have flere ansatte, skrev Colorado Energy News i sidste uge.

Ved udgangen af september havde Vestas 17.237 fuldtidsansatte efter at have indledt juli med 17.253 på lønningslisten. Frasalg af maskinfabrikker og støberier har dog bragt tallet ned til omkring 16.200 ansatte i november.

Vestas holdt i regnskabet for tredje kvartal fast i et mål om at nedbringe antallet af ansatte til højst 16.000 ved udgangen af 2013.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også