Nye folk og nye titler skal holde Esvagt effektivt

Det Mærsk-ejede Esvagt-selskab, der bl.a. servicerer vindmarkedet, har gennemført en ændring i selskabets struktur, der skal sikre effektiviteten. En samling af funktioner, nye folk og nye titler er noget af medicinen.
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

A.P. Møller-Mærsk-ejede Esvagt har 1. oktober i år gennemført en organisationsændring.

De seneste år har Esvagt oplevet god vækst og har i dag 37 skibe og 775 ansatte, der arbejder på søen og i land. Og for at sikre den stigende aktivitet var det nødvendigt at ændre virksomhedens struktur, fortæller adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen:

"Vi har gennem længere tid overvejet, hvordan vi kunne sikre, at vi til stadighed styrer vor forretning på effektiv og sikker vis," udtaler han til det seneste Esvagt-magasin.

Siemens i aftale med Mærsk-selskab

Ændringen har bl.a. betydet, at funktioner, der passer naturligt sammen, er blevet samlet under ét, mens selskabets ansvarsområder også gerne skulle blive tydeligere med den nye organisation. Desuden har flere medarbejdere fået nye titler.

Den daglige drift af skibene, der i dag ligger under Operation og Teknik, samles fremover i en afdeling under Ship Management. Bjørn Vig skal fortsat stå i spidsen for de tekniske aspekter, mens Steffen Rudbech Nielsen kommer tilbage til Esvagt som ansvarlig for det operationelle i afdelingen. Kristian O. Jakobsen får det samlede ansvar og titlen Chief Operating Officer (COO).

Mærsk-satsning gavner Vestas  

Esvagts kommercielle forretning og HSEQ (health, safety, environment, quality) er også blevet lagt sammen under Commercial & Safety, mens befragtningsdelen forbliver som tidligere med Ib Hansen som daglig leder.

Han fortsætter som en del af ledelsen og skal rapportere til Ole Ditlev, der har det overordnede ansvar for HSEQ-afdelingen og har fået titlen Chief Commercial & Safety Officer (CCO). Desuden er alle forhold omkring ansatte blevet samlet under et tag, oplyser Esvagt.

Den øgede aktivitet på offshore vindmarkedet, som Esvagt for alvor er trådt ind på med bestillingen af to nye skibe, kræver en mere målrettet indsats for at komme i mål med udviklingen af nye bådtyper. Det skal den nye afdeling Special Services sikre. Finansafdelingen er der ikke blevet ændret på og her er Bjarne Poulsen fortsat CFO.

Maersk-selskab satser nu på vind

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også





Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter