EnergiWatch

Siemens i aftale med Mærsk-selskab

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede vagtskibsselskab Esvagt har indgået en flerårig aftale med Siemens om servicering af nye vindparker.

For nylig annoncerede det A.P. Møller-Mærsk-ejede vagtskibsselskab Esvagt, at selskabet fremover vil have en bid af vindmøllemarkedet. Selskabet fortalte således, at det havde bestilt to specialskibe til at hjælpe vindproducenter med vedligehold og opførelse af offshoremøller.

Recharge kan nu fortælle, at den tyske vindmøllefabrikant Siemens har indgået en flerårig aftale med Esvagt om servicering af de to nye offshore vindparker Butendiek og Baltic 2 i Nordsøen.

Maersk-selskab satser nu på vind  

Ifølge Siemens vil de to skibe som noget nyt kunne blive ved afsidesliggende vindparker i flere uger ad gangen, hvilket forbereder muligheder for teknikernes muligheder for at lave vedligehold på turbinerne.

Mærsk-satsning gavner Vestas  

Fordelen ved de nye skibe er, at de kan etablere en gangbro til vindmøllerne, mens de nuværende fartøjer, der servicere vindmøller, er nødt til at bruge mindre skibe eller helikoptere til at få mandskab hen til møllerne.

De nye Esvagt-skibe er 84 meter lange, kan huse 30 teknikere og har en maksimumfart på 14 knob. De bygges af det norske firma Havyard og forventes at kunne blive leveret i begyndelsen af 2015.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs