EnergiWatch

Mærsk-satsning gavner Vestas

A.P. Møller-Mærsks satning i firmaet Esvagt på servicering og eftersyn af havvindmøller er vigtig for Vestas' udvikling på havet. 

For nylig kunne kom det frem, at A.P. Møller-Mærsk-selskabet Esvagt, der hidtil har fokuseret på servicering og eftersyn af offshore olie- og gasaktiviteter, nu går ind i på vindmarkedet. Selskabet har bestilt to specialbyggede skibe, der fremover skal arbejde ved nye store havvindmølleparker langt fra land - og det passer godt ind i strategien hos et andet dansk selskab.

Vestas har nemlig store havmølle-planer, og derfor er Mærsk-satningen vigtig, da den kan være med til at hjælpe med at sætte den tid ned, hvor møllerne ikke er i brug. Derfor har Vestas været en del af et demo-projekt i Belgien, hvor Esvagt har serviceret en stor vindmøllepark på havet.

Det forklarer Flemming Ougaard, Chief Operations Officer i Vestas Offshore, i dagens udgave af Børsen, hvor han forklarer, at selskabets mål er at komme under 2 pct. i lost production factor for alle vindmøller. 

"Men det bliver svært for os at holde dette mål fremover, hvis vi ikke kan være tæt på vindmøllerne på havet," siger Flemming Ougaard.

Maersk-selskab satser nu på vind

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs