Kommuner brokker sig over solcellenøl

Der mangler stadig afklaring af vigtige regler for solceller i kommunerne, og det blokerer for mange projekter, lyder kritikken.

Den omstridte sag om støtten til solceller fortsætter.

Berlingske skriver i dag, at der stadig er mange kommuner, som holder igen med investeringer i solcelleanlæg. Det skyldes både, at Finansministeriet vil modregne kommunerne i bloktilskud, hvis ordningen giver overskud i kommunerne, men også fordi der mangler en vigtig bekendtgørelse fra Energistyrelsen under Klima- og energiministeriet.

"Jeg har kontakt til omkring 25 kommuner, der gerne vil sætte solceller op på kommunens bygninger, men der er mange flere. Kommunerne får at vide, at de skal gå foran med grønne energitiltag, men det er dræbende for initiativerne, at der så ikke skabes ordentlige rammer for det," siger Birthe Rytter Hansen, chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, til avisen, som refererer flere kommuner, der har sat projekter i bero.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Som EnergiWatch tidligere har fortalt, betyder en ændring af elforsyningsloven fra sidste år, at kommuner er nødt til at stifte et særskilt selskab til solcelleanlæggene, fordi anlæggene betragtes som forsyningsselskaber. Samtidig bliver kommunerne modregnet i bloktilskud for de penge, de trækker ud af selskabet, og tilsammen gør det kommunernes solcelleprojekter urentable, mener mange kommuner.

Derfor opfordrede Kommunernes Landsforening tidligere på året Energistyrelsen til en generel dispensation af reglerne om selskabsdannelse og modregning af bloktilskud.

KL revser Lidegaards solcellestramning

Solkaos bremser kommunale projekter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også