DONG-partner truer med at droppe vindpark

Det britiske energiselskab Centrica truer med at droppe havvindmøllepark til 18 mia. kr. på grund af for lav offentlig støtte.

Den britiske offshore vindpark Race Bank, der skulle ligge ud for Norfolk-kysten lidt nord for London, bliver måske nu alligevel ikke til noget.

Flere britiske medier skriver, at det store energiselskab Centrica, der havde planlagt parken på 580 MW til en værdi af 18 mia. kr., forbereder at lukke ned for projektet.

Årsagen er, at selskabet mener, at de foreløbige støttetakster, som den britiske regering forventes af tilbyde, er for lave.

De endelige takster vil dog først blive meldt ud til december, men bliver de ikke højere, hvad der foreløbigt har været fremme, lukker selskabet projektet ned, siger kilder til The Telegraph.

Siemens trækker sig fra stort fransk offshore-udbud

Centrica er partner med danske DONG Energy i et joint venture, der skal udvikle offshoreparker i Irish Sea Zone, som er en del af Storbritanniens Runde 3, 
og som har en samlet kapacitet på 4,2 GW. Ifølge aftalen fra 2012 vil DONG Energy betale op til 40 mio. pund for en andel på 50 pct. i selskabet. Prisen er dog afhængig hvilke tilladelser selskabet får til at udvikle havvindmølleparker.

Desuden er de to selskaber partnere på den 270 MW store Lincs-vindparken, som ligger tæt på det sted, hvor Race Bank-parken skulle opføres. I joint venturet indgår Siemens også, som har leveret de 75 3,6 MW møller.

Hvis Centrica dropper Race Bank vil det være det tredje store energiprojekt på et år, som selskabet forlader i Storbritannien med henvisning til for lave støttetakster. Selskabet har tidligere droppet planer om et atomkraftværk og et gaslagringsanlag.

Centricas endelige investeringsbeslutning i Race Bank-projektet er udskudt til 2014.

Britiske "big six" i stormvejr

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter