Siemens trækker sig fra stort fransk offshore-udbud

Den tyske industrikæmpe har ifølge et fransk medie trukket sig fra et enormt fransk offshore-bud. Godt nyt for Alstom og Areva.
Alstom Haliade 150 6 MW | Foto: Alstom
Alstom Haliade 150 6 MW | Foto: Alstom
AF RITZAU FINANS OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Siemens mangler en partner og vil derfor formentlig trække sig fra et stort udbud af offshore-vindmølleprojekter i Frankrig.

Det skriver den franske avis Les Echos uden dog at citere nogen for oplysningerne.

Der er tale om anden runde af udbuddet, som i alt dækker over 1.000 megawatt og 3,5 mia. euro, 26 mia. kr., i investeringer.

Energikæmpe lurer på test af Vestas' kæmpemølle

Alstom løber med flot canadisk ordre

Ordre til franske mølleproducenter

Ifølge det franske medie ser konsortier ledet af de nationale energikæmper EDF, Électricité de France, og GDF Suez ud til at være de eneste konkurrenter om de store projekter.

Vindmølleproducenten Alstom er en del af EDF-konsortiet, mens Areva, en anden fransk mølleproducent, kan se frem til at skulle levere møller, hvis GDF Suez vinder projekterne.

Rivaler til Siemens og Vestas

Alstom er meget langt i udviklingen af sin 6 MW offshore-mølle, Haliade, og selskabet har allerede nu indgået aftaler om levering af mere end 1.500 MW.

Netop Areva og Alstom forventes at spille en stor rolle i den franske offshore-udbygning. Hvis selskabernes møller formår at levere i hjemlandet, vil de ifølge vindanalytiker Feng Zhao fra BTM Consult - Navigant stå meget stærkt mod konkurrenter som Siemens og særligt Vestas.

Danske DONG Energy er også involveret i den franske havmølleudbygning, hvor selskabet samarbejder med EDF og Alstom. Det statsejede danske selskab deltager ikke i det udbud, som Siemens angivelig har opgivet at deltage i.

EnergiWatch arbejder på at få en kommentar fra Siemens.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vestas henter Alstom-chef til toppost

USA beskylder Alstom for bestikkelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også