Ny Vestas-mølle skal klare stærk vind

Den danske vindproducent lancerer en ny version af selskabets V105-mølle, som er optimeret til bl.a. at modstå turbulente vindforhold.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Vestas har lanceret en ny version af V105-møllen med en kapacitet på 3,3 megawatt, der er tilpasset markeder med højdebegrænsninger eller turbulente vindforhold. Det skriver Vestas på sin hjemmeside.

Møllen er rettet mod markeder som det britiske og det irske, hvor der kan være højderestriktioner på vindmøllerne. Ifølge meddelelsen er der eksempelvis en højdebegrænsning på 127 meter på to tredjedele af det britiske marked.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Derudover er den nye mølle rettet mod meget turbulente vindforhold præget af høje vindhastigheder som defineret af den Internationale Elektrotekniske Kommissions kategori 1A, skriver Vestas.

"V105 3,3 MW-møllen er blevet optimeret for at møde behovene fra kundernes udviklingsprojekter på markeder med højdebegrænsninger som Storbritannien og Irland. Det vil også øge energiproduktionen med op til 22 pct. under IEC's 1A-forhold i forhold til V90 3 MW-møllen," siger teknologidirektør Anders Vedel.

Prototypen vil blive installeret i andet kvartal af 2014 i Høvsøre, mens de første serieleveringer vil være tilgængelig af fjerde kvartal af 2014.

Møllen er baseret på teknologi fra V112-møllen, men har blandt andet en mindre rotor.

/ritzau/FINANS

Vestas hægtet af brasiliansk boom

Vestas tæt på engelsk Vattenfall-projekt

Vestas fyrer HR-chef

Siemens trækker sig fra stort fransk offshore-udbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter