EnergiWatch

Vestas tæt på engelsk Vattenfall-projekt

Den svenske energikoncern vil gøre selskabets vindfarm ved den sydengelske kyst større, og Vestas er allerede udpeget som mølleleverandør. OPDATERET

Vestas V90-3MW møller. | Foto: Vestas

Vattenfall fortsætter arbejdet med at udvide Vestas-vindfarmen Kentish Flats ud for kysten i det sydøstlige England og har besluttet at opsætte møller med en samlet kapacitet på 49,5 MW.

Tidligere er Vestas udpeget som foretrukken leverandør af Vattenfall, og 49,5 MW passer lige netop med 15 stk. 3,3 MW møller. Vattenfall oplyser, at de nye møller ventes at blive installeret i 2015.

Vestas oplyser dog i en meddelelse, at selskabet ikke har fået ordren endnu, men skriver:

"Så snart projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas’ definition, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vindparken kom online i 2005, men udbygningen har været udfordret af, at et nyt radarsystem til den nærliggende Manston Lufthavn var påkrævet for at forhindre eventuelle forstyrrelser fra nye offshore-møller.

Derfor skød Vattenfall i sommer penge i en radar, som ifølge selskabet "løb op i en stor investering for Vattenfall."

Vattenfall investerer yderligere i Vestas-offshoreprojekt

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs