EnergiWatch

Japansk "bølgemølle" synker til bunds

Japansk koncept, der kombinerer havvindmøller med bølgekraft, lider et stort tilbageslag, efter afgørende komponent synker på vej mod afprøvning.

Foto: MODEC

D. 12. oktober var en skidt dag for det japanske marine- og vindselskab Modec, der forsøger at kombinere vindkraft med bølgekraft i en såkaldt hybrid-havvindmølle.

Selskabets satsning på møllen med navnet Skwid er kommet i problemer, fordi turbine-prototypen den dag sank, da den blev transporteret mod sit teststed ved øen Kyushu i det sydlige Japan, skriver Recharge.

Statoils amerikanske flydemøller blæst omkuld

Selskabet ved endnu ikke, om turbinen kan hentes op fra havbunden, men håber ifølge nyhedssitet på at kunne påbegynde test igen i januar eller februar næste år.

Planen var, at hybridmøllen skulle testes i et år, og derfor er det også meget usikkert, hvorvidt Modec vil være i stand til komme i gang med at sælge elektricitet fra Skwid-møllen i løbet af 2014, som ellers var planen.

Skwid-konceptet kombinerer tre vertikale møllevinger med en diameter på 24 meter med en såkaldt Savonius-bølgeturbine, der med sin særlige cylinder samtidig er med til at holde vingedelen oprejst.

Det er bl.a. meningen, at hybridmøller skal kunne bruges til at producere strøm i og til afsidesliggende områder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Bladt får konkurrence fra flydende spanier

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs