EnergiWatch

Vestas henter nye ordrer

Torsdag var en god dag for den danske vindproducent, som har modtaget en ordre i Tyskland og i Kina. OPDATERET

Foto: Vestas

Vestas har vundet to ordre i dag.

Den ene handler om en ordre på 42 megawatt i Tyskland, meddeler den danske vindmølleproducent på sin hjemmeside torsdag middag.

Aftalen indeholder samtidig en 15-årig serviceaftale, oplyser Vestas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Leveringen af de 14 styk V112-3,0 MW-møller ventes at blive gennemført i fjerde kvartal, mens idriftsættelsen af vindmølleparken, der er placeret i Slesvig-Holsten, ventes at ske i første halvår 2014.

Kunden er Bordelum III, og vindmølleparken er speciel, da den er privatejet af en gruppe borgere i området, fortæller Vestas.

"Projektet tillader borgerne i lokalsamfundet at støtte ændringen mod vedvarende energi direkte. Det er således den aktive implementering af den ønskede energi-revolution i Tyskland, som bliver til virkelighed lige foran vores hjem. (...) Vindmølleparken genererer yderligere regional værdi for vores lokalsamfund, siger Harm Truelsen, der er med i ledelsen af vindmølleparken, i meddelelsen fra Vestas.

48 MW til Kina

Foruden den tyske bestilling har Vestas også modtaget en ordre på samlet 48 megawatt i Kina.

Ordren indeholder levering af 24 stk. V100-2,0 megawatt-møller til selskabet Hebei Construction & Investment Group samt en toårig serviceaftale. Turbinerne skal leveres til Hebei provinsen og er specifikt designet til områder med lave vindhastigheder.

"Det er vigtigt at blive en vigtig spiller i segmentet for turbiner målrettet lave hastigheder. Jeg er meget tilfreds med at se vores kunders fortsatte anerkendelse af vores tilbud i segmentet," skriver Vestas' direktør for Kina- og stillehavsområdet Jens Tommerup i meddelelsen.

Ordren i Kina er vindmølleselskabets tredje i år.

Opdateret kl 14:37: Ordren til Kina var tidligere ikke bekræftet af Vestas - det er den nu

/ritzau/FINANS

Brasiliansk Vestas-gennembrud på trapperne

Gamesa: Kun plads til tre-fire producenter i Brasilien

Store likviditetsproblemer ved vindmøllesalg i Kina

Vestas tager nyt skridt mod kæmpemøllen

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs