Danmarks største havvindpark indvies i dag

Kongehuset og andre prominente gæster indvier i dag Danmarks største havvindmøllepark ved Anholt.
Foto: London Array
Foto: London Array

Det fine tøj er formentlig fundet frem, når DONG-formand Fritz Schur sammen med resten af DONG-toppen tager imod regenten og andre prominente gæster, når havvindmølleparken ved Anholt senere i dag indvies.

Parken bliver med sine 111 Siemens-havvindmøller og en samlet kapacitet på i alt 400 MW Danmarks største og vil fremover forsyne omkring 400.000 husstande med strøm.

Med et prisskilt på ti mia. kr. er der dog også tale om en enorm investering, som også de danske elforbrugere får at føle.

Berlingske skriver i dag, at prisen for Anholt svarer til, at de danske elforbrugere betaler 1,05 kroner pr. kilowatt-time for de første 50.000 fuldlasttimer, DONG leverer fra møllerne i Kattegat. Det svarer til omkring fire gange mere end spotprisen på ca. 25-35 øre pr. kilowatt-time.

Nu skærer DONG på vindområdet 

Til avisen kalder klimaminister Martin Lidegaard da også Anholt-parken for "exceptionelt dyr" og slår fast, at de fremtidige havvindmølle-investeringer skal være billigere. Opskriften lyder ifølge ministeren sådan:

"Der hviler både en opgave hos os politikere og hos industrien. Vi kan fjerne usikkerhedsmomenterne, så dem, der skal byde, ved præcis, hvad de byder på. Og så kan vi skabe så fleksible rammer som muligt. På den anden side har sektoren et stort hjemmearbejde at gøre, og der er jeg meget glad for, at både DONG Energy og tyske selskaber har meldt ud, at man går efter særdeles store reduktioner i omkostningerne til havvindmølleparker frem til 2020," siger han med henvisning til, at DONG arbejder på at reducere prisen på havvind med 35-40 procent om ti år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også