EnergiWatch

Nu skærer DONG på vindområdet

Kraftværkerne og særligt vindforretningen står for skud, når DONG skal i gang med ny stor prikkerunde.

Foto: dong

Den omfattende fyringsrunde, der i dag er blevet meldt ud hos DONG, betyder, at de ansatte i selskabets vindforretning nu risikerer fyringer. Det er første gang, at en større del af de ansatte i selskabets vinddivision må holde for i en fyringsrunde.

Ud af de 350-400 stillinger, der skal skæres væk, vil en stor del skulle findes på vindområdet. Det sagde topchef i DONG Energy, Henrik Poulsen, på en telekonference efter morgenens regnskab:

"Vi har valgt at strømline vores processer inden for vindkraft efter en række år med en meget kraftig udbygning af organisationen," siger han og fortæller, det vil ske bredt i organisationen inden for vindforretningen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mellem 150-200 stillinger bliver nedlagt i vinddivisionen, som dermed står til at miste 10 pct. af de godt 1900 ansatte.

Fyringerne inden for vinddivisionen vil altså ikke kun ske som følge af afslutningen af Anholt Vindmøllepark. En del vil finde sted andre steder i vinddivisionen, varsler Henrik Poulsen.

Behov for at skære

I et interview med EnergiWatch fortæller Henrik Poulsen, at fyringerne i vinddivisionen ikke vil gå ud over væksten.

”Det at nedlægge 150-200 stillinger i vind kommer ikke i sig selv til at have nogen effekt på driften som sådan. Det er et spørgsmål om, at vi igennem nogle år har bygget vind op i et meget, meget hastigt tempo. Det har gjort, at vi løbende har akkumuleret en mulighed – og måske også behov - for at tjekke efter, om vi kan gøre tingene lidt mere effektivt og enkelt,” siger han og tilføjer:

”Det har ført til stillingsnedlæggelserne, men det ændrer ikke ved, at offshorevind er et stort vækstben for koncernen. Det kan man også sig i regnskabet, hvor indtjeningen i Wind Power-divisionen stiger markant.”

Henrik Poulsen oplyser, at fyringerne vil blive udmøntet over de kommende uger.

Kraftværker står igen for tur

Derudover fortæller Henrik Poulsen, at der vil blive kigget bredt på muligheder for effektiviseringer i koncernen. Blandt andet inden for kraftværksområdet.

Vi har valgt at strømline vores processer inden for vindkraft efter en række år med en meget kraftig udbygning

Henrik Poulsen, adm. direktør DONG Energy

"Mht. til fyringer er de hovedsagligt relateret til vores stabsfunktioner på tværs af koncernen. Derudover har vi set reduktioner inden for kraftværker, hvor vi bliver ved søge effektiviseringer, fordi området er under pres," lød det fra Henrik Poulsen på telekonferencen tidligere i dag.

Fyringerne kommer mindre end et år efter den seneste fyringsrunde i november i fjor, da godt 300 ansatte mistede deres job.

OPDATERET kl. 14.30 med kommentar fra Henrik Poulsen til Energiwatch.

DONG fyrer op mod 400

Bundlinjen dykker hos DONG 

Siri-revne koster DONG lille milliard

 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs