EnergiWatch

Bank hæver Vestas-anbefaling

Carnegie mener, at der snart kommer gang i det amerikanske vindmarked og skruer sin anbefaling til den danske møllefabrikant op til "køb".

Foto: Vestas

Carnegie har mandag hævet sin anbefaling af aktierne i Vestas fra "hold" til "køb".

Det sker efter kvartalsregnskabet og med en forventning om, at det amerikanske marked snart til kaste ordrer af sig igen. Carnegie sænkede i slutningen af 2011 sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "køb", men hævede i februar i år til "hold".

"Vi har længe argumenteret for, at Vestas kun er for den risikovillige investor på grund af den lave gennemsigtighed, de mange risici og den lange liste af skuffelser og forvirring. Efter kvartalsregnskabet har vi dog besluttet at hæve vores anbefaling for at reflektere den stærke udvikling i servicedivisionen, de kommende amerikanske ordrer og den bedre underliggende profitabilitet. Risikoen er dog fortsat stor," skriver Carnegies Vestas-analytiker, Claus Almer, i sin analyse.

Vestas-aktien bobler efter direktørfyring 

Carnegie og Claus Almer fokuserer på, at marginen i servicedivisionen steg til 29 pct., samt at guidance for pengestrømmene blev hævet. Også udsigterne til 2014 er blevet lysere ifølge banken.

Analytikere: Vestas har fået styr på omkostningerne 

"Vi er ved at blive mere positive omkring 2014, hvor Vestas vil nyde godt af amerikanske ordrer, der bliver underskrevet i de kommende kvartaler, hvilket vil løfte driftsmarginen til 3,5 pct.," skriver Carnegie, der samtidig venter, at den nye administrerende direktør vil melde en frisk strategi ud ved årsregnskabet, der vil indebære en mere kontrolleret vækst og skæringer af over 1000 stillinger.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs