EnergiWatch

Solceller på Det Hvide Hus

For første gang i 27 år bliver der nu opsat solceller på taget af Det Hvide Hus.

Snart kan Obama med god samvittighed tænde for lyset på sit kontor. Solceller er på vej til Det Hvide Hus. | Foto: The White House

Det er 27 år siden, at førstefamilien i Det Hvide Hus sidst kunne taget bad i vand opvarmet af solen og tænde for lys baseret på solvarme. Men nu er solceller på vej til at gøre comeback på en af de mest ikoniske bygninger i verden - Det Hvide Hus i Washington D.C.

Præsident Obama lovede tilbage i 2010, at han ville forsyne Det Hvide Hus med solceller. Monteringen har dog trukket ud, men nu skulle mellem 20 og 50 solpaneler være på vej til at blive monteret. Hvilken producent der skal levere solcellerne, vides endnu ikke. Men det er anslået, at panelerne vil levere hvad der svarer til 19700 kWh elektricitet om året.

Millioner til integrerede solceller

Ikke noget for Reagan

Det er 27 år siden, at der sidst har været solceller på taget af Det Hvide Hus. Dengang blev solcellerne bestilt af præsident Carter i slutningen af 70'erne, hvor olierkrisen var på sit højest.

Solcellerne var dog ikke populære hos den senere præsident, Ronald Reagan, der beordrede, at solcellerne skulle afmonteres. Det blev de i 1986, og siden da har der ikke været solceller på Det Hvide Hus. Obamas forgænger, George W. Bush, der ellers var en varm fortaler for olieindustrien, fik dog monteret nogle få solceller på en sidebygning til Det Hvide Hus.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs