EnergiWatch

Siemens tror på japansk vindboom

Japans kapacitet inden for vedvarende energi kan blive fordoblet i 2030, og vindkraft står til at spille en nøglerolle, spår tyske Siemens.

Foto: Colourbox

Selv om landet fortsætter med at drive sine mange atomreaktoranlæg, vil grønne energivirksomheder kunne lave gode forretninger i Japan fremover.

Det mener en af Europas største energiproducenter - tyske Siemens.

Japansk valg stor sejr for a-kraft 

For selv om Japan for nylig valgte den atomglade Shinzo Abe som leder, så tror Kenichi Fujita, chef hos Siemens Japan, at vedvarende energi i Japan i 2030 kan komme til at udgøre 35 pct. mod blot 11 pct. i 2011.

Det skriver Bloomberg.

Ud af de 35 pct. vil vindkraft - hvor Siemens er blandt de førende producenter - komme til at spille en markant  rolle i den grønne omstilling. 

Ifølge Kenichi Fujita forventer Siemens således, at vindmøller kommer til at udgøre halvdelen af Japans grønne energi.

Ved udgangen af 2012 lød Japans installerede vindkapacitet på 2.672 MW, men i løbet af året blev der blot installeret 87 MW, fordi nye feed-in-tariffer ikke var endeligt på plads, samt at nye skrappe miljøregler spændte ben for igangsættelsen af nye projekter.

Det japanske vindmarked er domineret af de lokale producenter Hitachi og Japan Steel Works, som stod for 66 pct. af markedet i 2012. (kilde: BTM)

Korruption ryster Sydkoreas atomindustri 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs