Svenskere bestiller 33 Vestas-møller

En ny pæn ordre til Vestas bekræfter, at tingene peger i den rigtige retning for Vestas, siger analytiker.
Foto: Vestas. Svenskerne har købt 33 V112-3.0 MW turbiner, som den der ses på billedet. | Foto: Vestas
Foto: Vestas. Svenskerne har købt 33 V112-3.0 MW turbiner, som den der ses på billedet. | Foto: Vestas

Ordrebogen fortsætter med at vokse hos den danske vindmøllerproducent Vestas.

Selskabet har netop modtaget en bekræftet ordre på 33 vindmøller af 3 MW fra det svenske vindselskab Rabbalshede Kraft AB. Bestillingen inkluderer levering, installation og en otteårig serviceaftale. Møllerne skal leveres næste år.

Ordren er på i alt 99 MW, som sender omkring 100 mio. euro i kassen hos vindmølleselskabet - cirka 750 mio. kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Vestas oplyser, at selskabet med ordren har rundet 1.745 MW fra 1. januar 2013.

"Det styrker indtrykket af, at der er kommet mere gang i ordrebogen, og at Vestas kan få deres andel af ordrene. Tingene begynder at tø," siger Jacob Pedersen, vindanalytiker i Sydbank.

USA det springende punkt

Han mener, at den ordreindgang Vestas indtil nu har præsteret i andet kvartal af i år får kvartalet til at ligne et normalt Vestas-kvartal og "ikke de katastrofale niveauer fra sidste år og første kvartal i år".

Analytikeren er særligt begejstret for, at Vestas formår at sprede sine aktiviteter bredt. Det skærmer selskabet i tider, hvor enkelte markeder dykker voldsomt, forklarer han med henvisning til, at et selskab som GE har en meget stor del af forretningen i USA.

Jacob Pedersen opjusterede for få uger siden sin prognose til Vestas' ordreindgang i år, som han forventer rammer 5.600 MW. Han mener, at denne ordre bekræfter, at det mål er realistisk, men udviklingen i USA er afgørende, siger han.

I år har Siemens annonceret ordrer i USA får godt 250 MW, mens GE har rundet 1000 MW. Her er det vigtigt, at Vestas kommer på banen.

"Tingene peger i den rigtige retning, men USA bliver lakmustesten. En del af usikkerheden knytter sig til om man er, hvor man skal være, når man måler sig med Siemens og GE? Ingen får ligeså meget som GE, men de skal ikke halte for meget efter Siemens," siger Jacob Pedersen, som forventer, at Vestas i løbet af andet halvår vil annoncere ordrer fra det vigtige amerikanske marked.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter