EnergiWatch

Vestas-aktie blæser til vejrs

Obamas klimatale sendte Vestas-aktien op, mens Novozymes halsede efter.

Foto: Vestas

Obama gik på klimabarrikaderne tirsdag aften, og det smittede af på aktier inden for alternativ energi. Herhjemme fik Vestas glæde af det, mens Novozymes ikke nød den samme omsorg.

Investorerne sendte således Vestas-aktien op med 5,5 pct. - den største stigning i indekset onsdag - til en slutkurs på 76,35 kr.

"Jeg vil gerne rose præsidenten for at fremlægge en handlingsplan, der adresserer klimaforandringerne," lød det fra en tilfreds Ditlev Engel i en kommentar til Obamas udtalelser.

Vestas' Engel roser Obamas klimatale 

Også hos Novozymes, der lever af bl.a. at producerer enzymer til biobrændsels-industrien møder Obamas visioner anerkendelse ifølge Adam Monroe, der er direktør for Novozymes i Nordamerika.

"Vi er klar til at besvare præsident Obamas opfordring til at bekæmpe klimaændringerne - bioteknologi gør allerede sin del," siger Adam Monroe.

Alligevel endte enzym-aktien kun med en meget beskeden stigning på 0,05 pct. i 185,10.

Dansk begejstring for Obamas klimaplan

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs