Vestas-konkurrent i sydafrikansk stormløb

Den tyske vindmølleproducent Nordex vinder tredje store kontrakt i Sydafrika.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Thomas Bo Christensen og RITZAU Finans

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tilsyneladende godt fat i det sydafrikanske vindmøllemarked, hvor selskabet netop har vundet sin tredje store ordre.

Fredag fortæller Nordex, at det er blevet tildelt en turnkey-kontrakt på opførelse af vindmølleprojektet Amakhala Emoyeni på 134,4 megawatt. Ordren er afgivet af Cennergi, og der bliver tale om opstilling af 56 af selskabets N117/2400-turbiner.

Vestas-konkurrent får salgsvækst på 31 pct.  

"Ordren understreger igen det faktum, at Nordex med N117/2400-turbinen i øjeblikket udbyder en af de mest effektive turbiner på markedet og er succesfuld på mange internationale vækstmarkeder. Det er samtidig en vigtig byggesten til fundamentet for vores nye datterselskab i Cape Town," udtaler danske  Lars Bondo Krogsgaard, som er CCO i Nordex, og som bl.a. har en fortid i DONG.

Inklusive de to ordrer på samlet 180 megawatt, som Nordex tidligere havde fået, opgør selskabet sin markedsandel til 26 pct. ud af det, der blev auktioneret under de to første udbudsrunder af vindprojekter i Sydafrika.

Etableringen af projektet påbegyndes i tredje kvartal af 2014, og der ventes endelig overdragelse af vindmølleparken i juni 2016.

Vestas-rival får svensk Google-ordre

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også