Vind-chefer: Politisk usikkerhed lammer amerikansk marked i 2013

Usikre rammebetingelser gør, at de store vindmølleproducenter kun forventer et meget lille antal møller installeret i 2013.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Efter rekordåret 2012, hvor der blev installeret 13 GW på det amerikanske vindmarked, bliver 2013 noget mere beskedent.

På den amerikanske vindindustris årlige konference i Chicago fortalte chefer for store producenter som Gamesa, General Electric, Goldwind, Nordex, Siemens og Vestas, at de kun forventer, at der bliver installeret vindenergi for 2-4 GW, skriver Recharge News.

Det skyldes både den høje installationsrate i 2012, men også usikkerheden omkring den amerikanske skatterabat på vindenergi - den såkaldte PTC - som godt nok blev forlænget med et år, så den nu udløber 1. januar 2014, men som der stadig mangler afklaring omkring. Det gælder både i forhold til, hvad der sker efter 1. januar 2014, men også skattetekniske uklarheder i den nuværende ordning, som ifølge vindbosserne stadig afholder kunderne fra at bestille nye møller.

USA skal nå 8000 MW 

Samtidig udtrykte cheferne bekymring over, at den politiske usikkerhed og den følgende cykliske udvikling på det amerikanske marked, hvor ordreantallet svinger markant fra år til år, og som gør det svært for producenterne at planlægge produktionen.

"Disse op- og nedture giver ineffektivitet i produktionen," lød det fra topchef fra kinesiske Goldwin i USA, Tim Rosenzweig.

Den øverste ansvarlige for spanske Gamesa, Borja Negro, sagde samtidig, at selskabet ikke vil foretage nye investeringer i USA, før der er mere stabile rammevilkår på plads.

Mens 2012 altså bliver et beskedent vindår i USA, kommer der lidt mere gang i ordrehøsten i 2014, hvor topcheferne vurderede, at installationsraten vil lande på 5-8 GW.

Det skyldes, at den nye PTC-ordning indebærer, at projekter kun behøves at være igangsat i 2013 for at få del i skatterabatten.

Vind: Goldwinds salg af US-projekt har givet blod på tanden 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter