Vestas-storkunde sikrer sig vigtig 200 MW-aftale i USA

Vestas-storkunden EDP har indgået en aftale om salg af strøm fra et 200 MW-projekt i USA.
/ritzau/FINANS

En ordremulighed er under opsejling for Vestas i USA, efter at storkunden EDP Renewables North America (EDPR), et datterselskab ejet af portugisiske EDP Renováveis, har indgået en 20-årig aftale om salg af strøm fra 200 megawatt-projektet Headwaters Wind Farm, som dermed snart kan gå ind i konstruktionsfasen.

Vestas får ordre på 94 MW i Sydafrika

EDPR har indgået aftalen, en såkaldt PPA-aftale (Power Purchase Agreement), med Indiana Michigan Power Company, et selskab ejet af American Electric Power,som herigennem har forpligtet sig til at aftage strømmen fra vindmølleparken over en 20-årig periode.

Ifølge en meddelelse fra EDPR ventes projektet at blive installeret i 2014. Selskabet skriver, at det driver en fleksibel forretningsmodel, der muliggør, at selskabet kan udnytte muligheder og vokse på de markeder, der tilbyder de mest attraktive forhold. Og her spiller PTC-ordningen i USA en vigtig rolle.

Vestas-projekt i Skotland på 51 megawatt skrinlagt 

"Forlængelsen af PTC-ordningen i januar 2013 har åbnet op for et mere favorabelt forretningsmiljø for udvikling af vindenergi og for indgåelse af nye langsigtede PPA-aftaler i USA, hvilket skaber nye vækstmuligheder for EDPR på kort sigt," skriver EDPR.

EDPR's topchef, Gabriel Alonso, sagde i et interview med Ritzau Finans i maj, at indgåelsen af PPA-aftaler var afgørende for, hvor mange møller selskabet kom til at bestille.

"Omfanget af møllebestillinger vil afhænge af vores evne til at opnå langt løbende kontrakter på salg af strømmen fra vores nye projekter," sagde Gabriel Alonso.

Han var dengang ikke bekymret for, om der ville være tilstrækkeligt med vindmøllekapacitet til rådighed, når selskabet skulle bruge møllerne.

Vestlige vindselskaber presses ud af Kina

"Der er nok kapacitet i markedet på vindmøllesiden, det er ikke et begrænset marked i øjeblikket. Derfor vil vi være sikre på, at vi har de langsigtede aftaler om strømsalg på plads, og så vil vi gå til markedet for at købe møllerne," sagde Alonso.

Det er dermed timingen af PPA-aftalerne, der afgør timingen af vindmøllekontrakterne.

"Hvis vi underskriver en PPA i andet kvartal, vil vindmøllekontrakten bilve indgået i andet kvartal, hvis vi underskriver langsigtede aftaler i tredje kvartal, bliver det i tredje kvartal," sagde Gabriel Alonso.

I forhold til valg af vindmølleleverandør påpegede han, at selskabet gik efter højt respekterede vindmølleleverandører med en stærk track record i at håndtere og vedligeholde de projekter. Og derudover skal prisen naturligvis være i orden.

"Vi har brug for lav cost-of-energy fra den pågældende møllemodel, og vi har brug for pålidelig teknologi, så vi kan investere sikkert og komfortabelt for de næste 25 år," tilføjede Gabriel Alonso.

EDPR har i tidens løb købt mange møller fra Vestas, men også fra flere andre af
de store vindmølleleverandører.

Vestas gik sejrrigt ud af maj 

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Læs også