EnergiWatch

Vestas-projekt i Skotland på 51 megawatt skrinlagt

Den skotske regering har sagt nej til en vindmølle-park med 17 Vestas-møller.

Den skotske regering har vendt tomlen ned for det skotske vindmølleprojekt Dunbeath Wind Energy, der var planlagt til 51 megawatt, fordelt på 17 møller af 3 megawatt. Projektet var baseret på møller fra Vestas, viser projektbeskrivelser fra italienske Falck Renewables, der havde RDC Scotland som lokal partner på projektet.

Oprindeligt var der planlagt opsætning af 23 møller, men trods en nedskalering af projektet til 21 møller mødte planerne ifølge Recharge News modstand fra Scottish Natural Heritage, hvilket førte til en offentlig høring, og sidenhen, fredag, kom en afvisning fra den skotske energiminister Fergus Ewing.

"Den skotske regering ønsker at se de rigtige udviklinger de rigtige steder og skotsk planlægningspolitik er klar, at design og lokalisering af et hvilket som
helst vindprojekt skal reflektere skakalen og karakteren af landskabet, og skal
kunne vurderes miljømæssigt acceptabelt," begrundede Ewing ifølge Recharge News.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs