Solbranchen truet på livet

Stor interesse for solceller krydret med lovsjusk risikerer nu at tørlægge støtteordninger til solceller længe inden 2020. Branchen frygter konkursbølge, skriver Berlingske.

Selvom grænsen for, hvor mange MW solceller politikerne ønsker at støtte frem mod 2020 allerede nu nærmer sig med hastige skridt, afviser politikerne ifølge Berlingske at ændre ordningen.

Som aftalen er nu er der politisk opbakning til at støtte for 760 MW solcelleanlæg. Det svarer små 200.000 husstandes forbrug. Allerede nu er der reserveret støtte til 560 MW sol, mens projekter på 100 MW er på vej. Dermed rammer branchen snart støtteloftet, og det er katastrofalt uden politiske planer om at forhøjere loftet, advarer Jørn Bue Madsen, formand for Dansk Solcelleforening.

"Vi dør. Det siger sig selv 100 procent. Hvis der ikke er støtte til et marked frem til 2020, så er der ikke nogen virksomheder," siger han til Berlingske.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Advarslerne preller af på energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theill (S).

"Der er ingen planer om at løfte barren. Vi har sat grænsen ud fra, at vi skal tage to hensyn. På den ene side vil vi gerne have sol som en del af energimikset, for det balancerer godt med vind, men ikke mere end at de økonomiske bukser også kan holde til det, fordi solceller stadig er en af de dyrere energiformer,« siger hun til Berlingske.

Andelen af solceller i Danmark er blomstret efter et teknologisk kvantespring, der fik prisen på solceller til at dykke voldsomt kombineret med lukrativ statsstøtte. De meget omtalte huller i lovgivningen, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har fået en næse for at overse, satte turbo under den udvikling.

Solcelle-næse kan skade grøn dansk omstilling

"Undskyld, det er for dårligt, at jeg ikke greb ind"

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også