Lidegaard: Stadig realistisk med 5.000 ladestandere

Elbilen har stadig en vigtig rolle at spille i Danmark, lyder det fra klima- og energiminister Martin Lidegaard.

Regeringen arbejder på en grøn omstilling, og elbilerne er ved flere lejligheder blevet nævnt som en dek af løsningen. Kun ved hjælp af batteriernes lagerfunktion i et smartgrid, kan strømmen fra vindmøller gemmes til tider, hvor det ikke blæser.

Ekspert: "Danmark skal ikke gå forrest med elbiler" 

Selvom Better Place er gået konkurs, er klima- og energiminster Martin Lidegaard (R) fortrøsningsfuld på elbilens vegne.

"Jeg tror ikke, at det er dødsdommen over udrulningen af elbiler i Danmark, selvom vi endnu ikke har fået det gennembrud, som vi går og venter på. I andre lande bliver der lavet rigtig mange typer elbiler i øjeblikket, og de bliver bedre og beder," siger Martin Lidegaard til Berlingske.

Dong står til at tabe millioner på kollaps 

EU-kommissionen foreslog tidligere på året, at Danmark mindst skal have 5.000 ladestationer til elbiler i 2020. Og det er stadig realistisk, lyder det fra ministeren.

"Selv om nogen måske synes, at der er lidt Komiske Ali over, at jeg bliver ved med at sige det, så tror jeg på det. Det er første gang nogensinde, at vi har haft de store bilselskaber til at bruge milliarder på nye biler," siger han til Berlingske.

Clever overvejer at overtage Better Place 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs