EnergiWatch

Hamborg på vej som nyt vindmekka

Med lukningen af den danske del af vindselskabet REpower skal danske underleverandører i stigende grad kigge mod Hamborg, mener Vindmølleindustrien.

Ærgerligt, men omvendt heller ikke overraskende.

Sådan lyder kommentaren fra adm. direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, efter tyske REpower i går lukkede sit danske kontor i Aarhus og fyrede omkring 30 ansatte.

Tysk vindselskab fyrer samtlige danske ansatte 

REpower, som er et tysk datterselskab under den indiske vindgigant Suzlon, har lige som moderselskabet længe været udfordret.

Derfor anser Jan Hylleberg det som forventeligt, at den ”benhårde” konkurrence mellem producenterne nu får selskabet til at trække sig ud af Danmark og ser det samtidig som et udtryk for, at selskabets aktiviteter nu samles i Hamborg, hvor selskabet har sit hovedsæde. Og det er REpower ikke alene om, forklarer han.

”Der kommer i stigende grad en koncentration blandt udenlandske producenter i Hamborg, som vi selvfølgelig allerede kigger på, men som vi bliver nødt til at interessere os endnu mere for,” siger han og uddyber:

”Andre store producenter er også i Hamborg, hvilket helt klart er en reaktion på, at de gerne vil være så tæt på de danske kompetencer som muligt, men ikke ønsker at være i Danmark af strategiske grunde.”

Tysk vindmøllekunde påvirket af sænkede subsidier 

Det handler ikke om skat, men derimod om at Danmark ses som Vestas- og Siemens-land, samt at producenterne ønsker at være tæt på det tyske magtcenter, forklarer Hylleberg, der samtidig er spændt på, hvad REpowers exit fra Danmark betyder for moderselskabet Suzlons tilstedeværelse på det danske marked.

Vind: Repower vinder ordre i Tyskland

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs