EnergiWatch

Tysk vindmøllekunde påvirket af sænkede subsidier

Tyske RWE Innogy, der er en del af RWE-koncernen, går tilbage på driftsindtjeningen i første kvartal.

Den tyske udvikler af vedvarende energi RWE Innogy, der er en del af RWE-koncernen, oplevede et fald i driftsresultatet i første kvartal på 2 pct. til 82 mio. euro.

"Det skyldes primært det faktum, at subsidier for generering af elektricitet fra vedvarende energikilder svækkedes i Spanien, hvilket tærede på marginerne i vores vindforretning," skriver RWE i sit regnskab for første kvartal.

De ændrede ordninger i Spanien har endvidere nødvendiggjort, at selskabet har taget en nedskrivning på en minoritetsandel i et spansk solenergianlæg.

Ydermere peger selskabet på, at prisen for vedvarende energicertifikater i Polen er faldet betydeligt som følge af et overudbud på markedet.

Olieselskab raser over regeringens beregninger 

"Omvendt havde den fortsatte ekspansion af vores generationskapacitet en positiv effekt. For eksempel bidrog Greater Gabbard offshore-vindparken, som blev færdiggjort i september 2012, og er 50 pct. ejet af RWE, med sin fulde kapacitet på 504 megawatt elektricitet," skriver RWE.

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs