Tysk vindselskab fyrer samtlige danske ansatte

Det tyske vindmølleselskab REpower lukker nu helt ned i Danmark. Omkring 30 ansatte på det danske hovedkontor i Aarhus mister jobbet.

Det er ikke kun de Vestas-ansatte, der oplever krisen i vindmøllebranchen. Den tyske vindmølleproducent REPower lukker og slukker sit danske kontor i Aarhus, og sender dermed 30 medarbejdere hjem.

Fyringerne er blevet meddelt medarbejderne i dag onsdag.

REpower er et datteselskab under den indiske vindmøllegigant Suzlon. Suzlon har det seneste år været hårdt ramt af likviditetsproblemer. Det har da også i noget tid været kendt, at REpower skal skære i medarbejderstaben.

I slutningen af april kom det frem, at REpower skal spare 100 millioner euro i 2013-2014, hvilket kan koste samlet op til 750 jobs i selskabet, der har hovedsæde i Hamburg. Det har dog ikke tidligere været fremme, at REpower ville lukke det danske kontor, der tjener som regionalt hovedsæde for salg og udvikling i Norden.

Suzlon - hvis internationale hovedkontor er i Aarhus - er ikke berørt af lukningen af REpower Danmark.

Ifølge kilder har den danske afdeling af REpower skåret ned løbende, og selskabet har ikke modtaget nogle danske ordrer i en længere periode.

Det er ikke lykkes for EnergiWatch at få en officiel kommentar fra REpowers hovedsæde i Tyskland. Men i forbindelse med fremlæggelsen af de overordnede spareplaner i april lød det fra Andreas Nauen, CEO i REpower, at selskabet fortsat tror på langsigtet vækst.

"Vi tror fortsat på en stærk vækst på lang sigt, men på den korte- og mellemlange bane vil der fortsat være stor uvished og volatilitet, og det må vi ruste os til."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs