Suzlon taber på hjemmemarked

Den hårdt pressede indiske vindmøllefabrikant er nu ikke længere størst på hjemmemarkedet. Dermed er ti års dominans et afsluttet kapitel.

Gigantiske, finansielle problemer og en frygt for en mulig betalingsstandsning har tæret hårdt på indiske Suzlons forretning på hjemmemarkedet. Efter ti år som markedsleder bliver Suzlon nu overgået af Wind World India som største leverandør af vindmøller til det indiske marked. Det skriver branchesitet Recharge.

Suzlon har de seneste år befundet sig i en dyb finansiel krise, hvor mangel på kapital har betydet, at selskabet har måtte udskyde en række projekter. De problemer har givet plads til, at Wind World India har kunne ekspandere voldsomt.

Wind Wold India opsatte sidste år 454 MW vindmøller i Indien, mens Suzlon lå klart bagefter med en opsætning på 415 MW.

GE Wind var den største vestlige leverandør i vindmøller i Indien med en opsætning på 122 MW - hvilket sikrede selskabet en femteplads. Danske Vestas satser pt ikke på det indiske marked. Det indiske marked har da også et mere end anstrengt ry i vindmøllesektoren, hvor bureaukrati og korruption i sammenblanding med præferencer for lokal produktion gør markedet meget lidt lukrativt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også