Vestas-chef: "Sminkehistorie" langt over stregen

Det er at gå langt over stregen, når Økonomisk Ugebrev beskylder Vestas for at have "sminket" sit første kvartalsregnskab med "op mod 700" mio. kr., lyder det fra Vestas' chef for investor relations.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
/ritzau/FINANS

Vestas' chef for Investor Relations, Lars Villadsen, kalder det at gå langt over stregen, når vindmølleproducenten i Økonomisk Ugebrev beskyldes for at have "sminket" sit første kvartalsregnskab med "op mod 700" mio. kr.

Ugebrev: Vestas-regnskab måske Chile-sminket for 700 mio. kr. 

"Overskriften synes jeg går langt over stregen," siger Lars Villadsen i en kommentar til Ritzau Finans.

Ugebrevet skrev om den kraftige forbedring af Vestas' pengestrømme i første kvartal, at "meget tyder på, at cash flow er "sminket" med engangsposteringer på op mod 120 mio. euro fra salg af en etableret vindmøllepark, som Vestas har ejet de seneste år".

Der refereres til det chilenske vindprojektet Talinay på 90 megawatt, som Vestas oprindeligt havde bygget til sig selv, men som blev solgt til Enel, som annonceret i en meddelelse fra vindmølleproducenten 3. januar 2013.

"Vi har ret klart, i mine øjne, kommunikeret om det her Talinay-projekt helt tilbage i 2011 og også i forbindelse med annonceringen i januar, så jeg synes, at det er at gå klart over stegen, siger Villadsen om "sminke"-beskyldningen.

Oplyser af princip ikke effekten

Hvor stor en effekt, frasalget af projektet rent faktisk har haft på tallene for første kvartal, oplyser selskabet af princip ikke om.

"Vi har beskrevet hele processen, og det påvirker os positivt capital flow-mæssigt her i første kvartal 2013, men yderligere detaljer har vi ikke for vane at give om de enkelte projekter. Det er også en del af normal forretning ikke at udbasunere alt omkring de enkelte ting," siger Lars Villadsen.

Vestas' pengestrømme viste en markant forbedring i første kvartal til minus 60 mio. euro fra minus 295 mio. euro i første kvartal 2012, hvilket efterfølgende har været nævnt som en stærkt medvirkende årsag til, at Vestas-aktien er steget betragteligt efter regnskabet.

Skribenten får hug

Udover effekten fra salget af Talinay refererer Økonomisk Ugebrev til, at 60 mio. euro af forbedringen af pengestrømmene kommer fra "tilbageførsel af poster uden likviditetseffekt", og ugebrevet tilføjer, at det er et "mysterium, hvor forbedringen reelt kommer fra".

"Det forhold, der ligesom sensationelt beskrives i artiklen som et mysterium, jamen det viser jo, at skribenten ikke er særlig regnskabskyndig," siger Lars Villadsen.

Vestas-aktie: Short-interesse på laveste niveau i 18 måneder 

Han henviser til, at selskabet i resultatopgørelsen i det sammenlignelige kvartal for et år siden havde en meget stor positiv skat, hvor selskabet i første kvartal 2013 ikke har nogen skat.

"Så ved et kik i resultatopgørelsen kan man se, at en meget stor del af det kommer fra det faktum, at vi sidste år, som var meget tabsgivende, faktisk har en positiv skat på vores resultatopgørelse og i år, som så også er tabsgivende

faktisk har nul i skat, og det tilbageføres så i pengestrømsopgørelsen," forklarer Lars Villadsen.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs