Opkøb af vindproducenter på vej

Ifølge Global Wind Energy Council er det sandsynligt, at flere vindmølleproducenter bliver opkøbt af konglomerater inden for de kommende år.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

I vindindustrien er det godt at være en del af et stort og stærkt konglomerat, når økonomien strammer til, og den store ordrehøst udebliver.

Det mærker vinddivisionerne i store spillere som Siemens, General Electric og Alstom, som på flere punkter har det nemmere end konkurrenterne i danske Vestas og spanske Gamesa.

Ved at være del af et stort konglomerat er modstandskraften simpelthen større, når verdensøkonomien er sur, og de politiske udsigter er mudrede, og derfor er flere vindmølleproducenter på vej mod at blive opkøbt.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Det siger Steve Sawyer, generalsekretær i Global Wind Energy Council, interesseorganisation for flere end 1.500virksomheder i vindindustrien i mere end 70 lande.

"Vestas har haft meget omtalte forhandlinger med Mitsubishi, som, så vidt vi ved, ikke har kastet en konkret aftale af sig endnu. Der er andre af den slags forhandlinger i gang, og opkøb er det sandsynlige udfald i en række sager," siger Sawyer ifølge EcoGeneration.

"Svært hvis du ikke hedder GE eller Siemens"

Vestas ser igen muligheder i Danmark

Vestas-aktie: Short-interesse på laveste niveau i 18 måneder

Sådan ligger energibranchen på topchefernes image-liste 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr Peak Wind

CIP sigter mod overskudsfordobling i 2023

For abonnenter