EnergiWatch

Vestas-aktie: Short-interesse på laveste niveau i 18 måneder

Interessen for at sælge lånte Vestas-aktier ligger nu på sit laveste niveau i 18 måneder.

En opgørelse, som analysefirmaet Markit har udarbejdet for Ritzau Finans, viser, at interessen for at sælge lånte Vestas-aktier nu er på sit laveste niveau i 18 måneder.

De seneste måneder er appetitten på at låne Vestas-aktier faldet støt, og udgør lige nu "blot" 11,4 pct. af selskabets aktiekapital. I løbet af de sidste 12 måneder antallet af udlånte aktier blevet halveret fra 23 pct. af aktiekapitalen.

Tallet siger dog ifølge chefhandler Mads Zink fra Danske Bank ikke noget præcist om, hvor mange af de lånte aktier, der rent faktisk er shortet - altså solgt.

"Du låner en selvfølgelig normalt aktien for at shorte den, men nogle gør også det, at hvis der skulle ske en begivenhed om 2-3-4 måneder, så har de mulighed for at shorte aktien. Specielt i Vestas kan det til tider var svært at finde nogle aktier at låne," siger Mads Zink til Ritzau Finans.

Engel: Ikke tilfreds før røde tal er væk 

Han forklarer, at der er 28 millioner Vestas-aktier til udlåns, og at der aktuelt er udlånt 23 millioner, svarende til en udnyttelse på 81 pct., og altså de nævnte 11,4 pct. af den samlede aktiekapital i selskabet.

Den nye opgørelse fra Markit viser, at der alene siden sidste uges regnskab fra Vestas er sket en reduktion. I den seneste opgørelse fra før regnskabet opgjorde finansanalysefirmaet udlånet af Vestas-aktier til 13,4 pct. af den samlede aktiekapital.

At gå kort i en aktie betyder, at man satser på et fald i aktiekursen. Det sker ved, at investor sælger en lånt aktie, som denne håber kan købes tilbage til en lavere kurs på et senere tidspunkt, hvorefter forretningen kan afvikles med en kursgevinst.

/ritzau/FINANS

Q1: Ordrehøsten udebliver hos Vestas 

Vestas angriber sure aktionærer 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs