Skotland gør sig offshore-lækker: Millioner til Samsung-mølle

Samsung Heavy Industries får 50 mio. kr. i skotsk erhvervsstøtte til en ny 7 MW offshore-mølle, der skal udvikles - og måske på sigt produceres - i Skotland.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Samsung Heavy Industries har fået en pæn portion penge i skotsk erhvervsstøtte.

Scottish Enterprise har givet den koreanske industrigigant omkring 50 mio. kr., der skal bruges på udviklingen af en ny 7 MW offshore-mølle i Skotland.

Udviklingen af en prototype kommer til at foregå ved Fife Energy Park, og erhvervsstøtten er blot et supplement til den knap én mia. kr. store investering, som Samsung selv forventes at foretage i Skotland.

"Svært hvis du ikke hedder GE eller Siemens"

Skotland vil være offshore-centrum

Dermed fortsætter Skotland sit forsøg på at gøre sig lækker for offshore-sektoren, der forventes at vokse kraftigt, når næste runde af de britiske vindmølle-projekter - de såkaldte runde tre projekter - skydes i gang.

“Det er et stort skridt fremad i vores planer om at udvikle den seneste offshore teknologi i Skotland, og det bekræfter den skotske regerings støtte til offshore vind-industrien,” siger Chan Hee Son, Samsung Heavy Industries’ britiske projektleder, i en pressemeddelelse.

Og det er ikke kun Samsung, der finder Skotland attraktiv. Både Areva og Gamesa har planlagt produktionsfaciliteter i Skotland. Samsung vil begynde byggeriet af sin 7 MW prototype senere på året. Den kommer til at stå i vandet 35 meter fra kysten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også