EnergiWatch

Skotland gør sig offshore-lækker: Millioner til Samsung-mølle

Samsung Heavy Industries får 50 mio. kr. i skotsk erhvervsstøtte til en ny 7 MW offshore-mølle, der skal udvikles - og måske på sigt produceres - i Skotland.

Foto: Siemens

Samsung Heavy Industries har fået en pæn portion penge i skotsk erhvervsstøtte.

Scottish Enterprise har givet den koreanske industrigigant omkring 50 mio. kr., der skal bruges på udviklingen af en ny 7 MW offshore-mølle i Skotland.

Udviklingen af en prototype kommer til at foregå ved Fife Energy Park, og erhvervsstøtten er blot et supplement til den knap én mia. kr. store investering, som Samsung selv forventes at foretage i Skotland.

"Svært hvis du ikke hedder GE eller Siemens"

Skotland vil være offshore-centrum

Dermed fortsætter Skotland sit forsøg på at gøre sig lækker for offshore-sektoren, der forventes at vokse kraftigt, når næste runde af de britiske vindmølle-projekter - de såkaldte runde tre projekter - skydes i gang.

“Det er et stort skridt fremad i vores planer om at udvikle den seneste offshore teknologi i Skotland, og det bekræfter den skotske regerings støtte til offshore vind-industrien,” siger Chan Hee Son, Samsung Heavy Industries’ britiske projektleder, i en pressemeddelelse.

Og det er ikke kun Samsung, der finder Skotland attraktiv. Både Areva og Gamesa har planlagt produktionsfaciliteter i Skotland. Samsung vil begynde byggeriet af sin 7 MW prototype senere på året. Den kommer til at stå i vandet 35 meter fra kysten.

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs