EnergiWatch

Vindbranchen ser lyst på fremtiden

70 pct. af de adspurgte aktører i vindbranchen svarer i ny undersøgelse, at de ser positivt på fremtiden. Det betyder vækst og nyansættelser.

Vindmøllebranchen ser lyst på fremtiden.

Det viser en undersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut for Børsen.

Ifølge undersøgelsen, der bygger på svar fra 51 aktører ud af i alt 172 i branchen, er markedet ved at vende. I hvert fald mener størstedelen af virksomhederne, at de står over for vækst, nyansættelser og fremgang.

Analytiker: Super ordretal i Siemens-regnskab

"Det er ikke forkert at sige, at krisen på vindmøllemarkedet er ved at være ovre," siger Birger Madsen, medstifter af analysehuset BTM Consult, til Børsen.

Ifølge undersøgelsen svarer 70 pct. af virksomhederne, at de ser positivt på fremtiden, ligesom de mange fyringsrunder i branchen ser ud til at være et overstået kapital.

Kun 14 pct. af de adspurgte virksomheder - der tæller alt fra underleverandører og producenter til rådgivere - mener, at de vil fyre folk de næste seks måneder. 86 pct. regner med, at de enten hyrer eller bevarer den nuværende bemanding.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs