Ny svensk milliardordre til Siemens

Nordisk Vindkraft og tyske Stadtwerke München har indgået aftale om ny 144 MW vindmøllepark i Sverige. Siemens skal levere møllerne.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Siemens skal levere vindmøller til en ny 144 MW vindpark i Västernorrland i Sverige. Ordren har en anslået værdi på godt 1 mia. kr.

Aftalen om vindparken er indgået mellem Nordisk Vindkraft, den nordiske del af den globale UK-baserede RES Group, og Stadtwerke München. Der skal i alt opføres 48 vindmøller på hver 3.0 MW.

Analytiker: Super ordretal i Siemens-regnskab 

Nordisk Vindkraft skal stå for at bygge og drive vindparken. Opførelsen af vindmølleparken starter i år og forventes at være fuldt køreklar i foråret 2015.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Aftalen begejstrer Ulf Troedsson, adm. direktør for Siemens AB.

"Vi ser ordren som et klart tegn på tillid til Siemens' teknologi, og vi ser frem til samarbejdet med Nordisk Vindkraft og Stadtwerke München. Ordren bekræfter konkurrencedygtigheden af vores direct drive teknologi (vindmølle uden gear, red.)," siger Troedsen i en pressemeddelelse.

Omsætning og overskud falder

Ifølge Sydbank-analytiker Jacob Pedersen, er ordren et godt eksempel på, at det spiller for Siemens Wind Power, der tidligere i dag præsenterede et regnskab med en voldsom stigning i ordrebogen.

"Det her er bare med til at understøtte, at de er supergodt kørende," siger analytikeren.

Dagens regnskab fra vinddivisionen i Siemens viste en flot ordrefremgang, som blev opgjort til en værdi af 3289 mio. euro mod 568 mio. euro i samme periode 2012. I samme periode er omsætningen på 1046 mio. euro i kvartalet mod 1297 mio. euro i samme periode sidste år. Samtidig fald overskuddet til 53 mio. euro fra 130 mio. euro.

Jacob Pedersen forklarer det faldende overskud med, at Siemens har optrappet aktiviteten på det mere konkurrenceprægede marked for vindmøller på land. Her er det sværere for Siemens at generere store overskud end det på havmøllemarkedet, hvor selskabet er markedsførende og derved har nemmere ved at trække overskuddet i vejret.

Vestas nærmere kæmpeordre i Kenya

Stor ordrenedgang for Gamesa

Analytiker: Stor kinesisk vindeksport har lange udsigter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også