Siemens regnskab med stigende vindbestillinger

Siemens kunne notere sig en stærk fremgang på vindmøllerordre i 2.kvartal af regnskabsåret, mens indtjeningen halter. Blandt andet Afrika er på vej til at blive et stærkt marked for Siemens Wind Power, fastslår direktør.
Foto: Siemens
Foto: Siemens
AF SØREN SPRINGBORG OG RITZAU FINANS

På trods af et stærkt andet kvartal på ordrefronten i sin vindenergisektion, hvor de samlede ordrer er opgjort til en værdi af 3289 mio. euro mod 568 mio. euro i samme periode 2012, halter det alvorligt med indtjeningen i Siemens Wind Power.

Ny svensk milliardordre til Siemens

Omsætningen i vinddivisionen blev 1046 mio. euro i kvartalet mod 1297 mio. euro i samme periode sidste år. Overskuddet er faldet til 53 mio. euro fra 130 mio. euro.

Dansk vindindustri trodser krisen

Det skyldes især usikkerhed omkring det amerikanske marked i andet halvår af 2012, forklarer selskabet, hvor andet kvartal 2012 omvendt beskrives som særligt stærkt.

"Nye projekter i USA blev standset eller udskudt i slutningen af 2012 på grund af usikkerhed med hensyn til støtteordningen PTC," skriver selskabet.

"I modsætning hertil steg ordrene i den nuværende periode skarpt primært grundet offshore-forretningen, hvor der typisk går længere tid fra ordren til omsætningen realiseres," tilføjer Siemens.

Det er to store havvindmølleordrer, der har sikret Siemens Wind Power den store ordrefremgang. Samtidig fremhæver Siemens også en stor servicekontrakt i Tyskland som baggrund for den stigende ordreindgang. Endelig oplever Siemens Wind Power en solid fremgang på vækstmarkeder. En udvikling man forventer vil fortsætte også resten af året.

"Vi har fået et stærkt fodfæste i Afrika, hvor vi har fået to gode projekter på landmøller i Sydafrika, der skal installeres i år og næste år. Derudover har vi fået nogle rigtig gode projekter i Marokko. Afrika vil i år fylde en meget stor del af vores ordrebøger. Samlet bliver det mere end 600 MW i løbet af det næste halvandet år," siger Siemens Wind Powers adm. direktør, Jan Kjærsgaard, til EnergiWatch.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter