Vestas falder for sjette dag i træk og rammer laveste niveau siden oktober 2022

Den danske mølleproducent fortsætter nedturen på børsen.
Et skuffende resultat fra en udbudsrunde med landvind i Tyskland kan mandag formiddag have været med til at sende Vestas ned. | Foto: vestas
Et skuffende resultat fra en udbudsrunde med landvind i Tyskland kan mandag formiddag have været med til at sende Vestas ned. | Foto: vestas
AF MARKETWIRE

Aktien i den danske vindmølleproducent Vestas fortsætter mandag sidste ugens fald.

Seks dages uafbrudt tilbagegang og et samlet fald på 13 pct. til 144,30 kr. har sendt aktien ned i det laveste niveau siden oktober 2022.

Aktien lå tidligere på dagen ellers i plus, efter at det kom frem, at storbanken HSBC havde løftet anbefalingen af aktien til ”hold” fra ”reducer”.

Et skuffende resultat fra en udbudsrunde med landvind i Tyskland kan mandag formiddag have været med til at vende stemningen.

Selvom de tyske myndigheder næsten havde halveret den oprindeligt planlagte udbudte kapacitet, blev der under auktionen kun indgået kontrakter på 1,43 gigawatt, GW, ud af samlet set 1,67 GW.

Ifølge brancheorganisationen VDMA Power Systems viser det, at der er et stort mismatch mellem ”politiske målsætninger og virkeligheden”.

Den tyske auktion kommer i halen på sidste uges mislykkede havvind auktion i Storbritannien. Her var der ingen energiselskaber, der valgte at aflægge bud.

Den manglende interesse skyldes, at kontrakterne og tilskudsordningerne ikke var attraktive og langt fra afspejlede energiselskabernes stigende udgifter til opførelse af parkerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også