CIP: Ingen fundamental krise for havvind

Selvom nogle havvindprojekter er hårdt udfordrede, er det ikke branchen der er problemet, lyder det fra CIP, der i stedet skyder skylden på kortsigtede politiske tiltag. 
Et stort problem for havvindsektoren er for kortsigtet politisk optimering, lyder det fra CIP-chef. | Foto: Thomas Traasdahl
Et stort problem for havvindsektoren er for kortsigtet politisk optimering, lyder det fra CIP-chef. | Foto: Thomas Traasdahl

Ørsted har mistet omkring 30 procent af sin børsværdi på mindre end en uge i forbindelse med, at selskabet onsdag i sidste uge oplyste, at der kunne være nedskrivninger for op mod 16 milliarder kroner på havvind i USA i horisonten. 

Men selvom nogle projekter er stærkt udfordrede, så ser konkurrenten CIP ikke selve havvindindustrien som problem. Det skriver Berlingske. 

”Vi anerkender, hvad modvinden i form af stigende omkostninger og stigende renter har for industrien. Men er spørgsmålet, om der er tale om en fundamental krise for havvind, så er svaret nej. Der er ingen grund til at stille spørgsmål ved havvind som helhed,” siger Martin Neubert, der er investeringschef og partner i CIP til Berlingske. 

Han mener i stedet, at problemerne har bund i rammebetingelserne for havvindauktioner, at politikerne omgås at udbyde havvindparker og leje af havbunden.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også