Endnu et amerikansk havvind-projekt køber sig fri af leveringsaftale

Et joint ventur mellem Shell og Ocean Wind har indgået en aftale om at afslutte en leveringskontrakt til et havvindprojekt i delstaten New England på 1,2 gigawatt.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
af marketwire

I sidste uge varslede Ørsted milliardnedskrivninger på grund af udfordringer på markedet i USA, herunder presset rentabilitet i en række store havvind-projekter, som koncernen tidligere har vundet retten til at opføre.

Ørsted er dog ikke alene om at have udfordringer med at få økonomien i de store havvindprojekter til at hænge sammen. Senest har joint venturet Southcoast Wind mellem Shell og Ocean Wind indgået en aftale om at afslutte leveringskontrakten fra projektet mod en betaling på 60 mio. dollar til forsyningsselskaberne, skriver Recharge News.

Den nyhed følger i kølvandet af Avangrids aftale fra juli om at betale 49 mio. dollar for at slippe ud af Commonwealth-projektets elkøbsaftale.

Såvel Commonwealth som Southcoast er havvindprojekter i delstaten New England på hver 1,2 gigawatt.

Southcoast-projektet er dog ikke taget helt af bordet, og ejerne vil fortsat arbejde på at skaffe sig de relevante godkendelser til en opførelse. En opførelse må i givet fald så forudsætte en bedre afregningsaftale.

I slutningen af august varslede Ørsted op mod 16 mia. kr. i nedskrivninger.

5 mia. kr. på grund af forsinkelse i tre store havvindprojekter og 5 mia. kr. på grund af de stigende renter, mens op til 6 mia. kr. kan komme oveni, hvis ikke Ørsted opnår de fulde skatterabatter hos de føderale myndigheder på to havvindprojekter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også