EnergiWatch

Siemens Gamesa har afskediget sin danske chef for landvind

Lars Bondo Krogsgaard er blevet afskediget fra den tysk-spanske mølleproducent.

Foto: SiemensGamesaPR

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa har afskediget chefen for sin underskudsplagede landmølleforretning, danske Lars Bondo Krogsgaard.

Det bekræfter selskabet overfor EnergiWatch.

Her slår Siemens Gamesa også fast, at det vil være mølleproducentens adm. direktør Jochen Eickholt, der vil tage over midlertidigt, men øjeblikkeligt for Lars Bondo Krogsgaard, indtil der er fundet en afløser.

Her skulle søgningen efter en ny chef for landvindforretningen være på påbegyndt.

”I de seneste kvartaler er Siemens Gamesas præstation blevet negativt påvirket af volatil markedsdynamik såvel som interne udfordringer, herunder en vanskelig ramp-up af Siemens Gamesas 5.X-platform og højere omkostninger drevet hovedsageligt af komponentfejl og reparationer i ældre onshore-platforme,” skriver Siemens Gamesa i et statement.

Her henviser mølleproducenten også til, at det har lanceret en ny driftsmodel som en del af sit strategiprogram ”Mistral”. Det er ”designet til at gøre organisationen enklere og slankere gennem afgørende tiltag.”

For cirka en uge siden kunne Siemens Gamesa annoncere, at selskabet som et led i sin Mistral-strategi vil skære 2900 stillinger væk. Herunder vil 800 stillinger i Danmark nedlægges.

5 gange problembarn

For et par dage siden kunne Siemens Gamesa lancere en variant i sin 5.X-platform, som mølleproducenten ellers har haft milliarddyre problemer med de foreløbige udgaver af 5.X’eren. Faktisk så store problemer, at de står centralt i det økonomiske morads, der ligger bag såvel Mistral-strategien som ansættelsen af Jochen Eickholt som topchef.

Den første ordre på 5.X’eren blev således annonceret tilbage i 2019 med det svenske Skaftåsen-projekt. 39 møller à 6,6 MW, der skulle være taget i brug i 2021. Den seneste melding fra projektudvikleren Arise er, at projektet efter forsinkelse forventedes færdigt i løbet af det netop afsluttede kvartal.

Men i dagens statement slår mølleproducenten atter fast, at den til trods for udfordringerne stadig tror på landvindforretningen.

”Siemens Gamesa er engageret i landforretningen og er fast besluttet på at vende den og gøre den rentabel igen. Landvinds-volume er afgørende for at sikre den fortsatte vækst i Siemens Gamesas serviceforretning med høje marginer,” skriver mølleproducenten.

Siemens Gamesa har flere gange nedjusteret forventningerne og styrer mod et milliardunderskud for året.

Siemens Gamesa udvider sit smertensbarn

Siemens Gamesa vil skære 2900 stillinger

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs