EnergiWatch

Siemens Gamesa vil skære 2900 stillinger

Den tysk-spanske mølleproducent vil som led i sin strategi reducere antallet af stillinger med omkring 2900 på verdensplan. Heraf nedlægges 800 stillinger i Danmark.

Foto: borja suarez/REUTERS / X07588

Siemens Gamesa har i dag annonceret, at en lang række stillinger i selskabet vil blive ”påvirket” som følge af ”implementeringen af den nye driftsmodel.”

Mere præcist omfatter det omkring 2.900 stillinger. Her vil 800 være i Danmark, 300 i Tyskland, 475 i Spanien og 50 i Storbritannien.

Siemens Gamesa oplyser i en meddelelse, at yderligere reduktioner er planlagt i andre lande.

Fyringerne og stillingsnedlæggelserne sker som følge af, at mølleproducenten har taget det næste skridt i sin såkaldte Mistal-strategi, der er designet til, at Siemens Gamesa kan ”indfri selskabets fulde potentiale og opnå profitabel vækst på den lange bange gennem en mere simpel og slankere struktur.”

”Det er aldrig let at træffe sådan en beslutning, men nu er det tid til at tage afgørende og nødvendige tiltag for at vende virksomheden og sikre en bæredygtig fremtid. Vi skal bygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt Siemens Gamesa for at sikre vores position som en nøglespiller i den grønne energiomstilling,” udtaler Jochen Eickholt, der er adm. direktør for Siemens Gamesa.

Af meddelelsen fremgår det, at Siemens Gamesa nu vil arbejdere tæt sammen med medarbejderrepræsentanter for at minimere antallet af fyringer. Her begynder forhandlinger i starten af næste måned.

”Den nye driftsmodel og organisationsstruktur træder i kraft den 1. januar 2023, mens antallet af ansatte vil blive tilpasset i overensstemmelse hermed efter forhandlinger med arbejderrådene og senest i regnskabsåret 2025,” skriver Siemens Gamesa.

Siemens Gamesa skriver videre i meddelelsen, at selskabet dog regner på valgte strategiske områder at øge antallet af medarbejdere.

Mølleproducenten oplyser videre, at selskabet arbejder på at styrke specifikke områder inden for nøglemarkeder for at udnytte sin stærke markedsposition inden for havvind, samt at vokse på tværs af hele værdikæden og drive en projektcentreret forretningstilgang.

Overfor mediet Finans oplyser Siemens Gamesa, at selskabet endnu ikke har et overblik over, hvor henne i Danmark, at de 800 stillinger skal skæres væk, samt at beslutningen ikke nødvendigvis betyder, at der skal afskediges 800 medarbejdere.

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs