Sweco valgt som rådgiver på Energiøen

Som rådgiver skal Sweco bistå Energistyrelsen med teknisk rådgivning gennem de resterende faser af udbud, design, konstruktion samt endelig overdragelse af Energiøen i Nordsøen. Aftalen har en værdi af 400 mio. kr. med et loft på 600 mio. kr.
Foto: Sweco //PR
Foto: Sweco //PR

Ingeniørvirksomhed Sweco har fået en ”historisk og vital” opgave for mindst 400 mio. kr. i for Energistyrelsen som rådgiver på Energiøen i Nordsøen de næste ni år.

Sweco skal hjælpe Energistyrelsen med at formulere konceptet for Energiøen, forberede udbudsdokumenter, granske tekniske løsninger og tilbud, evaluere bydere samt føre tilsyn og kvalitetssikring under konstruktion og overdragelse af Danmarks kommende Energiø i Nordsøen. Det skriver Sweco selv i en pressmeddelelse.

Aftalen har en værdi af 400 mio. kr. med et loft på 600 mio. kr.

”Vi er i gang med en historisk og særdeles krævende opgave – at udvikle det stærkest mulige, fremtidssikrede koncept for Energiøen i Nordsøen. Vores valg af teknisk rådgiver skyldes, at Swecos tilbud er det samlede mest fordelagtige tilbud. Vi har haft et godt samarbejde med Sweco indtil videre og har været godt tilfredse med deres leverancer og rådgivning. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet,” siger Mogens Hagelskær, vicedirektør med ansvar for Energiøerne.

Udbud klar i september 2023

Ingeniørvirksomheden har lige over et år til at forberede konceptet, så Energiøen kan sendes i udbud. Den blev officielt udskudt i begyndelsen af juli. Udskydelsen af udbuddet skete grundet den uenighed, der er mellem de to forventede budkonsortier. Det Ørsted-ledede Nordsøens Energiø ser helst etableringen af en begrænset fysisk energiø i Nordsøen, der efterfølgende kan suppleres med moduler, der kan bygges på land og skibes ud. Mens det CIP-ledede Njord-konsortium med sit Vindø-koncept er fortaler for en energiø, der fra begyndelsen bygges større og mere detaljeret, skrev EnergiWatch tilbage i juli.

Nu er opgaven for Sweco at formulere et solidt og fremtidsorienteret koncept for Energiøen, som giver flest mulige aktører og konsortier mulighed for at byde ind med et relevant og målrettet tilbud. Forventningen er, at udbuddet er klar i september 2023.

”Jeg er glad og stolt over, at vi i Sweco får tildelt denne historisk store og vitale opgave. Jeg mig over, at vi kan tilbyde nuværende og potentielle medarbejdere muligheden for at arbejde med et af de mest spændende og krævende projekter nogensinde, der samtidig er Danmarkshistoriens største anlægsprojekt,” siger Jes Hansen, direktør for Swecos division Infrastruktur, Vand & Miljø.

På projektet rådgiver Sweco Energistyrelsen i tæt samarbejde med underrådgiverne Implement Consulting Group, MORE Consulting, WorldPower Consulting, Hegelund Advice og EPConsult Energies Nord.

Energiøen får en halv milliard til at komme klogt fra start

Udskudt udskydelse af energiøen er nu officiel

Nyt projekt skal spare 20 milliarder på energiøer

Rapport spår minimal klimaeffekt ved energiø

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også